Bile

Hjem » Elbiler er ikke immune over for rust

Elbil-ejere bør ikke tro, at deres køretøjer er immune over for rust. Nye data fra Teknologisk Institut viser, at elbiler ruster lige så meget som benzin- og dieselbiler.

En del elbil-ejere undlader at rustbeskytte deres biler af frygt for at beskadige kabler og batterier. Flere bilproducenter fraråder også aktivt rustbeskyttelse. For eksempel bortfalder dele af Teslas garanti, hvis bilerne rustbeskyttes.

Teknologisk Institut har nu offentliggjort nye tal, der viser, at elbiler ruster mindst lige så meget som deres diesel- og benzindrevne modstykker. Denne konklusion fremgår af en ny rapport, som snart bliver tilgængelig.

Ifølge Motor-magasinet viser rapporten også, at mange elbil-ejere undervurderer behovet for rustbeskyttelse. Mange tror fejlagtigt, at elbiler primært er lavet af aluminium og andre materialer, der ikke ruster let. Men sandheden er, at elbiler ofte er svejset sammen med traditionelle punktsvejsninger, ofte produceret i Kina, og ikke designet til at modstå det danske klima.

Tidligere i år blev det vurderet at nordmænd anser Tesla Model Y (Danmarks mest solgte bil), som særligt udsat for rust. Denne problematik understreger vigtigheden af korrekt rustbeskyttelse, uanset bilens drivmiddel.

Find brugt elbil her.