Bile

Hjem » Fisker konkurs

Elbil-producenten Fisker indgav konkursbegæring (Chapter 11) sent mandag, med planer om at sælge sine aktiver og restrukturere sin gæld. Fisker har kæmpet med hurtigt pengeforbrug for at levere deres “Ocean” SUV’er i USA og Europa​.

Ligesom andre elbilproducenter som Proterra, Lordstown og Electric Last Mile Solutions, der også er gået konkurs de sidste to år på grund af økonomiske udfordringer og problemer med at øge produktionen, har Fisker været udsat for lignende vanskeligheder​.

Fisker, grundlagt af Henrik Fisker, advarede allerede i februar om tvivl om sin fortsatte eksistens og forsøgte uden held at sikre investeringer fra større bilproducenter, herunder Nissan. Dette førte til en nedskalering af driften og en reduktion af arbejdsstyrken med cirka 15%​.

Virksomheden indgav konkursbegæring i Delaware med anslåede aktiver på mellem $500 millioner og $1 milliard og gæld på mellem $100 millioner og $500 millioner. Fisker oplyste også, at de er i avancerede forhandlinger med finansielle interessenter om finansiering under konkursprocessen.

På trods af at have produceret over 10.000 køretøjer i 2023, leverede de kun omkring 4,700, og deres biler er under undersøgelse af amerikanske tilsynsmyndigheder for visse hændelser​.