Dark mode
(Mørk / lys tema):

Online status:

Læse mode
(Sluk ikke skærm):

Tekst størrelse:

Standard sortering:

Åbn søgte biler i:

Biler visning:
 

Hej
Tak fordi du er en del af Bile.dk univers.
Vi håber du bliver glad for oplevelsen, og endelig kontakt os hvis der er ting vi mangler, eller du ønsker vi udvikler på platformen.

SoMe:
facebook instagram tiktok
 
 
 
Til top
Pris:
Kilometer:
Årgang:
 
 


VS.   

Opel Zafira
Kontant
Forhandler
Video på bilenAntal billeder på bilen

Opel Zafira 
Tourer 1,4 Turbo Enjoy 140HK 6g Aut.

245.000 kr.
Årgang: 2018
Km: 74.000
Drivmiddel: Benzin
245.000 kr.
Gear: Automat
Motor: 1.4
Synet: Ikke opgivet
Oprettet: 15-01-2024
Volvo V90 CC
Kontant
Forhandler
Antal billeder på bilen

Volvo V90 CC 
D4 190 Pro aut. AWD

348.999 kr.
Årgang: 2018
Km: 167.000
Drivmiddel: Diesel
348.999 kr.
Gear: Automat
Motor: 2.0
Synet: Ikke opgivet
Oprettet: 10-01-2024
Volvo V90
Kontant
Forhandler
Antal billeder på bilen

Volvo V90 
D4 190 Momentum aut.

248.900 kr.
Årgang: 2018
Km: 199.000
Drivmiddel: Diesel
248.900 kr.
Gear: Automat
Motor: 2.0
Synet: Ikke opgivet
Oprettet: 10-01-2024
Peugeot 308
Kontant
Forhandler
Antal billeder på bilen

Peugeot 308 
308 2,0 BlueHDi 150 GT Line SW 5d

119.500 kr.
Årgang: 2016
Km: 160.000
Drivmiddel: Diesel
119.500 kr.
Gear: Manuel
Motor: 2.0
Synet: Ikke opgivet
Oprettet: 30-11-2023
 

Brugte stationcars

Stationcars repræsenterer en niche i bilindustrien. Det er biler som har et stort bagagerum med typisk en lodret bagklap, hvor bagagerummet har samme højde som resten af bilen hvor personerne sidder. Dette i kontrast til deres variant model som så vil være en sedan såsom VW Passat, Peugeot 407, Toyota Corolla.
Selvom populariteten har svinget over tid, ser vi i dag en fornyet interesse for stationcars, og denne bilkategori forbliver en favorit for mange der søger funktionalitet.

Historie og oprindelse
Stationcars begyndte at få større opmærksomhed i midten af det 20. århundrede især i USA. Ordet kommer fra det engelske Station wagon, altså en bil der kunne transportere passagerer og bagage til stadionen. Så en rummelig familiebil, hvilket også gør den meget anvendelig i dag. Typisk er der meget plads til barnevogn, oppakning, bilferie, materialer, vare og diverse.
Som sagt går historien om stationcars langt tilbage. Disse tidlige stationcars blev ofte håndbygget og kendetegnet ved trærammer. I Europa opstod lignende biler med betegnelsen "shooting brakes" opkaldt efter hestevogne og blev ofte brugt af gentlemens når de skulle på jagt.

stationcars til salg

Nutidens udvikling og forskning
Selvom stationcars i de seneste årtier har været udfordret af SUV'er og crossovers, arbejder bilproducenter nu på at gøre dem mere attraktive gennem forskellige initiativer:

stationcar design

Stationcars design

Nutidens stationcars kombinerer de nyeste teknologier inden for sikkerhed og førerassistance. Førerassistentsystemer, adaptiv fartpilot, avanceret infotainment og bagkameraer er blevet standard. Moderne designs giver dem også en mere dynamisk og sporty fremtoning.

Brændstoføkonomi stationcar

Brændstoføkonomi stationcar

Producenter lægger stor vægt på at forbedre brændstofeffektiviteten ved hjælp af hybrid motorer og letvægtsmaterialer. Dette giver mulighed for at få en rummelig bil uden at gå på kompromis med miljøpåvirkningen eller brændstoføkonomien.

stationcar familiebil

Er stadioncars familiebiler?

Stationcars forbliver en favorit blandt familier, fordi de tilbyder plads til flere passagerer og bagage. Der er optimeret på komforten og tilbydes fleksible sæder, samt masser af opbevaringsmuligheder og gode materialer.


elbil stationcar

Findes der elbil stationcar?

Flere bilproducenter introducerer elektriske stationcars for at imødekomme efterspørgslen efter emissionsfrie biler. Disse modeller kombinerer traditionel stationcar-praktik med de nyeste teknologier inden for el-motorer.

stationcars er gode

Hvorfor stationcars er gode?

Fremtiden for stationcars ser lys ud, også selvom markedet er konkurrencepræget. Gensalgspriserne ser fornuftige ud og der vil formentlig altid være et segment af købere der foretrækker stationcaren frem for SUV'en eller skal ned i en sedan / hatchback.
Som bilproducenter fortsætter med at innovere inden for design og funktionalitet, vil de blive ved med at tiltrække generationer af købere.

Login eller opret bruger
Opdater cookies præferencer